bursuc

bursuc

sâmbătă, 10 martie 2012

Ada Stoiculescu, "Amurg" de Stephanie Meyer



            Stephanie Meyer este o autoare americană de romane fantastice. Cea mai cunoscută serie a sa este Twilight (Amurg), care conÅ£ine 5 cărÅ£i: Amurg, Lună nouă, Eclipsa, Zori de zi ÅŸi ultima este Midnight sun (în pregătire). Romanul se bazează pe relaÅ£ia dintre Isabella Swan ÅŸi vampirul  Edward Cullen.
            Totul începe când fata de 17 ani se mută din Pheonix, unde locuia cu mama ei, în micul Forks. La ÅŸcoală întâlneÅŸte...
familia Cullen: Alice, Rosalie, Jasper, Emmet şi Edward, care cu toţii au fost adoptaţi de Carlisle şi Esme Cullen.
            La ora de biologie, Bella se aÅŸează lângă Edward. Acesta o evită ÅŸi o priveÅŸte dezgustat. După ce lipseÅŸte o vreme de la ÅŸcoală, revine cu o altă atitudine faţă de ea.
            ÃŽn momentul în care băiatul opreÅŸte o camionetă care era  gata să o lovească ÅŸi îi salvează viaÅ£a, fata observă că ceva este în neregulă cu el. După aflarea unei legende de la prietenul ei cel mai bun, Jacob Black, care este îndrăgostit de ea încă din copilărie, Bella ajunge să cunoască adevărul despre familia Cullen: sunt vampiri. Edward o informează că familia lui se hrăneÅŸte doar cu sângele animalelor, nu cu sânge uman. Cei doi se îndrăgostesc, deÅŸi vampirul e conÅŸtient de pericolul permanent la care o expune pe Bella de fiecare dată când se întâlnesc. Când un grup nou de vampiri îşi face apariÅ£ia, James, unul dintre ei este surprins de protecÅ£ia lui Edward faţă de iubita sa. James consideră acest fapt o provocare ÅŸi începe să o vâneze. Bella fuge împreună cu Alice ÅŸi Jasper în Pheonix într-un hotel. Acolo primeÅŸte un telefon de la duÅŸman , care îi spune că o Å£ine captivă pe mama ei. Pentru a o elibera, Bella se predă. Totul a fost doar o înscenare, iar James încearcă să o omoare. Edward ÅŸi restul familiei o salvează. Cei doi se întorc în Forks pentru balul de absolvire a liceului.Victoria, un membru al noului grup de vampiri o urmăreÅŸte pe Bella ÅŸi vrea răzbunare.
            Mi-a plăcut modul în care Edward îşi salvează iubita, dar nu mi-a plăcut comportamentul său la început.             Titlul trimite la momentele în care nu era nevoie ca vampirul să se ascundă de soare ÅŸi se putea vedea cu Bella. Este o carte care merită citită deoarece este plină de aventură si mereu te Å£ine în suspans.

Niciun comentariu: