bursuc

bursuc

sâmbătă, 10 martie 2012

Ada Stoiculescu, "Amurg" de Stephanie Meyer            Stephanie Meyer este o autoare americană de romane fantastice. Cea mai cunoscută serie a sa este Twilight (Amurg), care conţine 5 cărţi: Amurg, Lună nouă, Eclipsa, Zori de zi şi ultima este Midnight sun (în pregătire). Romanul se bazează pe relaţia dintre Isabella Swan şi vampirul  Edward Cullen.
            Totul începe când fata de 17 ani se mută din Pheonix, unde locuia cu mama ei, în micul Forks. La şcoală întâlneşte...
familia Cullen: Alice, Rosalie, Jasper, Emmet şi Edward, care cu toţii au fost adoptaţi de Carlisle şi Esme Cullen.
            La ora de biologie, Bella se aşează lângă Edward. Acesta o evită şi o priveşte dezgustat. După ce lipseşte o vreme de la şcoală, revine cu o altă atitudine faţă de ea.
            În momentul în care băiatul opreşte o camionetă care era  gata să o lovească şi îi salvează viaţa, fata observă că ceva este în neregulă cu el. După aflarea unei legende de la prietenul ei cel mai bun, Jacob Black, care este îndrăgostit de ea încă din copilărie, Bella ajunge să cunoască adevărul despre familia Cullen: sunt vampiri. Edward o informează că familia lui se hrăneşte doar cu sângele animalelor, nu cu sânge uman. Cei doi se îndrăgostesc, deşi vampirul e conştient de pericolul permanent la care o expune pe Bella de fiecare dată când se întâlnesc. Când un grup nou de vampiri îşi face apariţia, James, unul dintre ei este surprins de protecţia lui Edward faţă de iubita sa. James consideră acest fapt o provocare şi începe să o vâneze. Bella fuge împreună cu Alice şi Jasper în Pheonix într-un hotel. Acolo primeşte un telefon de la duşman , care îi spune că o ţine captivă pe mama ei. Pentru a o elibera, Bella se predă. Totul a fost doar o înscenare, iar James încearcă să o omoare. Edward şi restul familiei o salvează. Cei doi se întorc în Forks pentru balul de absolvire a liceului.Victoria, un membru al noului grup de vampiri o urmăreşte pe Bella şi vrea răzbunare.
            Mi-a plăcut modul în care Edward îşi salvează iubita, dar nu mi-a plăcut comportamentul său la început.             Titlul trimite la momentele în care nu era nevoie ca vampirul să se ascundă de soare şi se putea vedea cu Bella. Este o carte care merită citită deoarece este plină de aventură si mereu te ţine în suspans.

Niciun comentariu: