bursuc

bursuc

luni, 21 noiembrie 2011

Ana Toșa - Aventuri neplăcute, dar educative


J. D. Salinger, De veghe în lanul de secară
Ana Toşa
La început nu am fost foarte interesată de această carte, dar când ne-a fost recomandată la scoală, am inceput să o citesc și am observat că era o carte pe care nu mai puteam să o las din mână.
În carte este vorba de un băiat care a fost dat afară de la mai multe școli la rând şi care renunță din nou la școală înainte cu câteva zile de venirea vacanței. În zilele în care personajul principal, Holden trebuia sa fie incă la scoală, el pleacă în New York și...
se cazează la mai multe hoteluri. Acolo are parte de niște aventuri neplăcute, dar foarte educative, însă mai multe detalii nu vă dau deoarece trebuie sa aflați singuri.
Personajul principal in această care a fost Holden Cauldfiel. În carte apar și alte personaje de la Pencey (ultima școală), de exemplu câțiva colegi de școală (Stradlater sau Akley). Celelalte personaje importante sunt: Pheobe, B.D, Allie etc.
Cartea se numește “ De veghe în lanul de secară”, deoarece Holden își imaginează cum el stă într-un lan de secară şi are grijă de copiii mai mici să nu cadă în prăpastie. Eu cred că prăpastia simbolizează greșelile vieții. Mie mi-a plăcut cel mai mult partea în care Holden se uita la Pheobe (sora lui cea mică) cum se dă în carusel, se bucura pentru bucuria ei și s-a hotărât să rămână acasă. Ce nu mi-a plăcut e faptul că volumul are foarte multe cuvinte vulgare.
Eu personal vă recomand această carte, deoarece este o carte foarte bună, care ne arată cum este viața unui adolescent care nu știe ce cale vrea să urmeze in viață. Această descriere a adoloscentului americam Holden este o descriere despre adolescenți în general.

6 comentarii:

Radu9813 spunea...

O recenzie a cartii bune ,dar poate trebuia putin mai mult sa povestesti sa ne starnesti mai mult interesul. In rest mi-a placut :)

sanziana spunea...

De acord cu Radu ne-ai dat cam putine informatii despre carte.Imi place cum ai explicat titlul cartii si intalnirea cu cartea.

Darius spunea...

Bravo Ana ai scris frumos, dar si eu sunt de acord cu Radu.;)

Anonim.Serb@n spunea...

Detaliile sunt putine insa ai povestit frumos:)

Bursuteca spunea...

Dragii moshului, voi recenziile altor colegi nu le comentati? Doar a Anei?

Nona Pop spunea...

Trebuie sa recunosc ca este cam vaga, dar poate tocmai acest fapt starneste interesul. Mi-a placut.