bursuc

bursuc

marți, 22 noiembrie 2011

Darius Fărcaș - Nu este o carte plictisitoare


J. D. Salinger, De veghe în lanul de secară 
Darius Fărcaş


În carte este vorba despre Holden, care a fost dat afară din şcoala cu cămin din care făcea parte. Băiatul nu a vrut să le spună părinţilor vestea cea rea, aşa că s-a hotărât să se descurce singur trei zile prin New York din propriii bani primiţi de la bunici şi părinţi. Dar Holden a devenit din ce în ce mai deprimat şi mai singur şi s-a hotărât într-o noapte să meargă pe ascuns acasă şi să vorbească cu sora sa Pheobe. După aceea s-a hotărât...
să le spună şi părinţilor vestea despre exmatriculare.
Mie mi-a plăcut cel mai mult în carte atunci când Holden le-a dat măicuţelor cu care s-a întâlnit într-un loc de luat masa o donaţie generoasă pentru biserică, dar nu mi-a plăcut că nu le-a spus părinţilor că a fost dat afară din şcoală şi a decis să ascundă dezastrul. Recomand această carte tuturor adolescenţilor deoarece nu este o carte plictisitoare şi au de învăţat multe lucruri din ea.
     

3 comentarii:

Nona Pop spunea...

Draga Darius,
Rezumatul a iesit frumos si mi-a placut momentul preferat pe care l-ai ales si cum l-ai prezentat. Recomandarea este frumos construita si de apreciat.

Darius spunea...

Multumesc frumos Nona pentru comentariul superb pe care m-i lai adresat.

Iulia Magdau spunea...

Mie, din contra, mi s-a parut ca rezumatul e putin cam scurt, nu ai reusit sa ma convingi indeajuns. Dar aici am o confuzie: pana la urma el le-a spus parintilor ca a fost exmatriculat, sau au primit scrisoarea asa cum trebuia sa se intample? Astept un raspuns la intrebare, dar pana atunci pot spune ca mia placut momentul preferat pe care ti l-ai ales.