bursuc

bursuc

miercuri, 8 februarie 2012

Ada Soiculescu: "Jurnalele vampirilor" de Lisa Smith



 Romanul “Jurnalele vampirilor”  a fost scris de Lisa Smith, scriitoare cunoscută mai ales  datorită cărţilor pentru adolescenţi. Majoritatea cărţilor scrise sunt horror sau romantice: ”Cercul secret”, ”Lumea nopţii“, “Inima de valoare” . În prezent “Jurnalele vampirilor” şi “Cercul secret” sunt 2 seriale pentru adolescenţi.


Totul se petrece în Mystic Falls, un oraş din Virgina. Personajele principale sunt: Elena Gilbert, fata populară ai cărei părinţi au murit într-un accident de maşină cu câţiva ani în urmă; Bonnie Benett, care este o vrăjitoare şi prietena Elenei; Stefan Salvatore, vampirul care îi poate rezista Elenei şi fratele acestuia, Damon, vampir  de asemenea, care ar face orice pentru tânăra de 17 ani. Stefan şi Damon Salvatore sunt îndrăgostiţi de Elena Gilbert, poate, datorită  unei vechi iubiri, Katherine Pierce. Katherine şi Elena sunt identice la înfăţişare, dar nu şi la suflet: Katherine este rea şi egoistă, pe când Elena...
este sensibilă şi îndrăgită de toată lumea, în special de sora ei mai mică, Margaret, şi mătuşa ei, Judith. Când se întoarce Klaus, unul dintre cei mai bătrâni si puternici vampiri  în Mystic Falls, cei doi fraţi ştiu că trebuie so o ţină pe Elena în afara  oricărui pericol. Datorită lui Klaus, care îl ţine pe Stefan prizonier, Damon petrece tot mai mult timp cu Elena. Plănuiesc să îl salveze, dar Stefan uită de toate sentimentele lui faţă de tânără: după ce este salvat, încearcă să o omoare pe Elena, iar aceasta renunţă la el. Când îşi revine, devine gelos pe Damon. Cei doi fraţi luptă pentru iubirea Elenei, care la rândul ei este îndrăgostită de amândoi.
Titlul trimite la momentele în care Stefan şi Damon scriu in jurnalele pe care le-au păstrat de 162 de ani.
Mi-a plăcut modul în care Damon luptă pentru ceea ce îşi doreşte cel mai mult, pentru Elena, dar nu mi-a plăcut întoarcerea lui Klaus în oraş. Este un roman care merită citit, deoarece ne învaţă sa preţuim  familia.

Niciun comentariu: